Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι μαθητές στους δρόμους - Ακολουθούν οι γονείς.

Στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμα της απρόσκοπτης και δωρεάν μεταφοράς τους στα σχολεία, βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη(15/2) οι μαθητές των Λυκείων της Σάμου, κάνοντας αποχή από τα μαθήματά τους. Οι μαθητές απέσπασαν κατ’ αρχήν την παράταση των δρομολογίων μέχρι τις 10 Μαρτίου, μετά την έγγραφη διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη προς το ΚΤΕΛ ότι τότε θα τους δοθούν 100.000 ευρώ έναντι των οφειλόμενων του 2ου εξαμήνου του 2011.



Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη, για αύριο Πέμπτη, κινητοποίηση των γονιών.

Νωρίτερα οι μαθητές διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης και συνοδευόμενοι από γονείς, καθηγητές και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής πόλης Σάμου έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον βουλευτή (ο οποίος μετά την ψήφιση των νέων μέτρων-λαιμητόμο για τον λαό δεν έχει επιστρέψει στη Σάμο) και το ΚΤΕΛ.

Την ίδια στιγμή βέβαια είναι γνωστό ότι φέτος έχει μειωθεί η χρηματοδότηση κατά 50%, με συνέπεια να έχουν αποβεί άγονοι οι διαγωνισμοί ανάθεσης των γραμμών. Παράλληλα το υπουργείο έριξε το δόλωμα της επιχορήγησης με 0,33 του ευρώ/χλμ, των γονιών ,για να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους. Με άλλα λόγια προχωρούν μεθοδευμένα στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών και προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν κάθε παρελκυστική τακτική.

Το ακόλουθο δελτίο τύπου εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου:

Μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΣΑΜΟΥ Α.Ε., παρουσία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και αντιπροσωπείας μαθητών, συνεχίζεται από αύριο 16 Φεβρουαρίου, κανονικά η μεταφορά των μαθητών.