Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο πολύμορφων κινητοποιήσεων.

Σε ένα αγωνιστικό–μαχητικό τριήμερο κατά των μέτρων–λαιμητόμο του λαού , βρέθηκαν Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή (10,11 και12/2) οι Λαϊκές Επιτροπές πόλης Σάμου , Καρλοβάσου και Κοντακεΐκων στο πλάϊ του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Περιοδείες σε χώρους δουλειάς το πρωϊ της Παρασκευής , το απόγευμα σε συγκεντρώσεις στις πλατείες Βαθιού και Καρλοβάσου , σε περιοδείες στις γειτονιές και σε χωριά και το Σάββατο 2η μέρα της 48ωρης απεργίας στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και την πλατεία Πυθαγόρα, με το μαχητικό συλλαλητήριο στην παραλιακή λεωφόρο του Βαθιού.


Εκατοντάδες εργαζομένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας και έδοσαν πολύμορφο αγώνα , προβάλλοντας το δικό τους όραμα κόντρα στον εξανδραποδισμό του λαού που επιχειρούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με Ε.Ε και ΔΝΤ: το όραμα μιας άλλης κοινωνίας όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο και τον κόπο του. Με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων , την αποδέσμευση από την Ε.Ε και την μονομερή διαγραφή του χρέους που προκάλεσε η αδηφαγία των καπιταλιστών οι οποίοι καλούν τώρα να το πληρώσει η εργατική τάξη και ο λαός ,με τα ληστρικά μνημόνια σαν κι αυτό που ψήφισαν προχθές στην Βουλή.


Οι Λαϊκές Επιτροπές πήραν μέρος και στην πολύωρη συγκέντρωση της Κυριακής (12/2) ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή.Στην διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε συμβολική κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έως το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής ανανεώνοντας το ραντεβού τους στην συνέχιση του αγώνα.