Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής

Με το σύνθημα: "Ένας για όλους και όλοι για έναν" πραγματοποιήθηκε η πρώτη Λαϊκή Συνέλευση Πόλης Σάμου τη Δευτέρα 21/11 στο Εργατικό Κέντρο.


Αποφασίστηκε κατ’ αρχήν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 22/11 στην Πλ. Πυθαγόρα απαιτώντας να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια της ΔΕΗ και να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει.


Επιπλέον αποφασίστηκε παρέμβαση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, καλώντας τη δημοτική αρχή να σταθεί αλληλέγγυα στο λαό του νησιού, αποφασίζοντας έμπρακτα την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (Ηλεκτρολογικό, Νομική Υπηρεσία, κ.ά.), προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ.

Στη Λαϊκή Συνέλευση εκλέχτηκε 16μελής Λαϊκή Επιτροπή που αποτελείται από τους: Στέλιο Γιαννικάκη, Βαγγέλη Κοϊμτζή, Δημήτρη Τριτσινιώτη, Μανώλη Σκούφο, Εμμανουέλα Κωλέττη, Αχιλλέα Πάστρα, Δέσποινα Ρωμιού, Νίκο Καρβούνη, Σοφία Νομικού, Σοφία Σορόκου, Μανώλη Κουρκουμέλη, Μόνικα Γκογκούλσκα Κουρκουμέλη, Μανώλη Διολέττη, Σωκράτη Μοναχό, Παύλο Παπανικολάου, Αποστόλη Γκριπίλα.


Η Λαϊκή Συνέλευση εξουσιοδότησε τη Λαϊκή Επιτροπή να αποστείλει έγγραφα προς τα Σωματεία Εργαζομένων της ΔΕΗ Σάμου "Κανάρης" και ΕΤΕ ΔΕΗ, ζητώντας τους να ταυτιστούν με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πρακτικά να βοηθήσουν τη Λαϊκή Επιτροπή, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα νοικοκυριό.

Η Λαϊκή Επιτροπή άμεσα θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει την παραπέρα δράση της για κάθε λαϊκό πρόβλημα που προκύπτει πέρα από τα χαράτσια, όσον αφορά τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία, το δικαίωμα όλων στην δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία κ.λπ. Στόχος είναι να φτιαχτούν ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, να φτιαχτούν και άλλες Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της Σάμου.

Τέλος, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ανά την Ελλάδα, συγκεντρώθηκε από τη Λαϊκή Συνέλευση το ποσόν των 260 ευρώ για τους 400 απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Σάμος 22/11/2011

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • Στέλιος Γιαννικάκης: 6972808218
  • Σοφία Σορόκου: 2273024620
  • Δημήτρης Τριτσινιώτης 6979617677