Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για ΕΟΣΣ



Η απόπειρα υπονόμευσης της ΕΟΣΣ με την σκανδαλώδη αδειοδότηση εγκατάστασης ιδιωτικού οινοποιείου στο Καρλόβασι από τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους εντάσσεται στη στρατηγική παράδοσης γης, παραγωγής και πλούτου στα χέρια ντόπιων και ξένων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διατροφής και του κρασιού.
Είναι η όψη της ίδιας πολιτικής που τριπλασίασε τα επιτόκια δανεισμού, που πολλαπλασίασε τους φόρους της Ένωσης, που δημιούργησε 500.000 υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τρία εκατομμύρια ανέργους και υποαπασχολούμενους, που ληστεύει τα ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπουλάει τα πάντα, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αν η πολιτική αυτή ευοδωθεί θα οδηγήσει στη διάλυση ή τη συρρίκνωση ή την μετατροπή της ΕΟΣΣ σε εμπορική επιχείρηση, θα οδηγήσει τους αμπελουργούς στην εξαθλίωση και θα παραδώσει τον πλούτο που παράγουν, το Σαμιώτικο κρασί, στα νύχια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Αν η πολιτική αυτή «πετύχει», θα διαλύσει τη σημαντικότερη οικονομική και παραγωγική βάση της Σάμου, με ολέθριες συνέπειες για όλους τους Σαμιώτες.
Οι Λαϊκές Επιτροπές της Σάμου καταγγέλλουν την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να αδειοδοτήσει  ιδιωτικό οινοποιείο, σαν πράξη εχθρική για τα συμφέροντα των αμπελουργών, της ΕΟΣΣ και ολόκληρου του Σαμιακού λαού, συμπαρατάσσονται και συμπαραστέκονται στους αμπελουργούς και την Ένωση, απαιτούν άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης.

ΛΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΛΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΛΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
ΛΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΓΩΝΔΑ – ΜΥΛΩΝ – ΗΡΑΊΟΥ

Σάμος 22/9/2012