Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ - Καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου παρουσία Λαϊκών Επιτροπών και πλήθος κόσμου και μετά από αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αποφάσισε χτες ομόφωνα ότι θα στηρίξει τους κατοίκους της Σάμου νομικά και οικονομικά για την έκδοση προσωρινής διαταγής μη διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα θα ορίσει με έξοδα του Δήμου δικηγόρο ο οποίος και θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και εξώδικο προς την επιχείρηση. Επιδίωξη είναι να δοθεί προσωρινή διαταγή η οποία θα απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου δεν επαναπαύεται. Καλούμε το λαό της Σάμου να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές που καθημερινά διαμηνύει η κυβέρνηση. Καλούμε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, και όσους πλήρωσαν την α’ δόση, αλλά δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τις επόμενες δόσεις να αντισταθούν. Να πληρώσουν μόνο το ρεύμα και τα τέλη και όχι το χαράτσι, σε κάθε υποκατάστημα τράπεζας. Τα αντίγραφα των λογαριασμών, με τα αντίγραφα των αποδείξεων είσπραξης να τα φέρουν στο Εργατικό Κέντρο καθημερινά 10πμ-2μμ.

Αυτά μαζί με μια βεβαίωση ότι πληρώθηκε το ρεύμα και όχι το χαράτσι θα κατατεθούν στη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα γίνουν ομαδικές προσφυγές για ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ.

Καλούμε το λαό να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη δύναμή του και την αλληλεγγύη του ο ένας για τον άλλον. Το ρεύμα δεν είναι εκβιαστικό εργαλείο για είσπραξη φόρου. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Κανείς δεν δικαιούται να το στερεί από το λαό.

  • Ασφαλίστε το ρολόι σας.
  • Αντισταθείτε στον εργολάβο που έρχεται να κόψει το ρεύμα. Δηλώστε ότι δεν του επιτρέπετε να κάνει διακοπή
  • Ξεσηκώστε τη γειτονιά στο πόδι.
  • Ενημερώστε τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής στα τηλέφωνα ανάγκης.
    • Στέλιος Γιαννικάκης: 6972808218
    • Δημήτρης Τριτσινιώτης: 6979617677
    • Σοφία Σορόκου: 6986167693